Bigstone grindvloeren zijn uniek

Voor mensen die een Gietvloer overwegen maar twijfelen over het cleane karakter daarvan of voor wie de prijs een struikelblok is heeft INTRO Vloerencentrum bv een alternatief: Bigstone.

Bigstone is net als Krystalstone een door de natuur gepolijste korrel. De korrels worden gebonden in hars en worden afgewerkt met een ondoordringbare toplaag waardoor vocht en vuil geen kans krijgen.

Het verschil is dat Bigstone ongeveer 1,5 tot 2 x zo groot zijn als de korrels van een gewone grindvloer. Doordat het grind uit korrels in de natuurlijke kleuren bestaat hebben de vloeren van Bigstone een mooie zachte natuurlijke uitstraling. Het licht weerkaatst namelijk niet vanaf het oppervlak van de vloer maar wordt in het oppervlak van de steen verstrooid. Deze natuurlijke lichtbreking is heel aangenaam voor het oog en geeft de vloer iets chiques.

intro vloerencentrum bigstone

Bigstone grindvloeren zijn robuust en toch warm

Normaal gesproken wordt een grindvloer gemaakt van korrels tot ongeveer 2 á 3 millimeter. Daardoor zie je wanneer je boven de vloer staat een zacht egaal oppervlak als van tapijt. Maar we kunnen ook een vloer leggen van steentjes van rond de 6 millimeter. Dat noemen wij Bigstone. Een Bigstone vloer heeft iets heel krachtigs; ieder steentje heeft een eigen uitdrukking en de massa steentjes samen versterkt die krachtige uitstraling. Ook hier geldt weer: door de natuurlijke uitstraling van het materiaal lijkt het alsof je de natuur in huis haalt. De natuurlijke kleurschakeringen in de vloer scheppen een rustgevend basiselement in uw inrichting, of dat nou een woonkamer is, een kantoor of een bedrijfsruimte. Het is aangenaam verblijven in een ruimte met een Bigstone siergrindvloer. Verkrijgbaar in maar liefst 15 steensoorten.

Overzicht bigstone

Bigstone siergrind in het kort

 • Een karaktervolle vloer
 • Een vloer met een lange levensduur
 • Een onderhoudsvriendelijke vloer
 • Een non-allergene vloer
 • Een slijtvaste en krasvaste vloer
 • Neemt geen vocht op door seallaag
 • Geen stof en vuil dat zich vast zet
 • Geluiddempend
 • UV-werend
 • Vloer met een natuurlijke uitstraling
 • Combineerbaar met klassiek, modern, trendy en design

Bigstone grindtapijt is non-allergeen en snel proper

Een Bigstone grindvloer is net als de andere grindvloeren die wij leveren ongevoelig voor vuil en stof. Wij leveren de vloeren standaard met een UV-werende seallaag die het oppervlak van de vloer helemaal afsluit. Er dringt geen vuil of stof in door en het onderhoud is even makkelijk als van bijvoorbeeld tegels in de badkamer. Regelmatig stofzuigen is al voldoende en af en toe nat dweilen of zelfs schrobben zorgt ervoor dat het vertrek waar de vloer ligt hygiënischer is dan welke vloerbedekking ook. Wij hebben voor een dergelijke schrobbeurt ook machines in de verhuur. De Bigstone grindvloer kan goed tegen een stootje; een kop koffie of een glas rode wijn eroverheen? Geen nood! Opnemen, dweilen en desnoods met een afwasborstel en een reinigingsmiddel wegboenen en u vindt van het ongelukje niets meer terug.

Bigstone grindtapijt is sterk spul

Onze Bigstone vloeren zijn oersterk, slijtvast en krasvast. De grotere stenen vallen beter in elkaar en zo creëren we een bijna onverwoestbaar oppervlak. Door de grotere afmeting van de steentjes is de laagdikte sowieso groter en door de inbedding in epoxyhars en de UV-werende seallaag on top kan je echt spreken van een heavy users vloer. Ideaal dus voor drukke gezinnen, gezinnen met kinderen en huisdieren, woningen met grote tuinen en voor toepassing in zakelijke ruimtes met veel in- en uitloop.

Diverse grote showrooms in Europa 

Volg ons:

Bel Intro Vloerencentrum 089 – 245210

© 2018 Intro Vloerencentrum – Powered by Caruda ICT