Naadloze Gietvloeren, op en top exclusief

Een Gietvloer legt een designbasis onder je interieur!

In het moderne interieur worden steeds vaker Gietvloeren toegepast, zowel in woningen, in kantoren en in openbare gebouwen. Gietvloeren worden meestal mat afgewerkt en over het algemeen in hele lichte kleuren aangebracht. Het effect daarvan is een ruimte die, doordat de vloer helemaal naadloos is, één groot geheel maakt van alle vertrekken die aan elkaar grenzen. De zacht matte uitstraling van de vloer doet aangenaam rustig aan voor het oog en voelt zacht en warm aan, zelfs (of misschien wel vooral) op blote voeten. Een Gietvloer geeft je een gevoel van comfort en geborgenheid; van thuis zijn.

Een Gietvloer heeft een designachtige uitstraling. Het geeft een woning of een kantoor meteen iets futuristisch en een hoog niveau van afwerking. Het is strak, functioneel en warm. De Gietvloer lijkt alles wat je erop plaatst te accentueren waardoor je de inrichting ook echt gaat zien. Het maakt niet uit of u een klassiek, modern, een trendy of een designinrichting heeft; op een Gietvloer heeft ieder stuk zijn eigen ruimte terwijl de naadloze vloer de bindende factor, het podium voor uw interieur is.

Voordelen Gietvloeren

 • Kleurvast en UV-bestendig
 • Naadloos
 • Geluiddempend
 • Scheur overbruggend (door elasticiteit van het materiaal)
 • Vloeistofdicht
 • Leverbaar in nagenoeg elke RAL-kleur
 • Geschikt voor vloerverwarming
 • Makkelijk in onderhoud
 • Het aanbrengen van een Gietvloer duurt 4 tot 5 dagen, mede afhankelijk van de ondervloer.

Gietvloeren voor particulieren, utiliteitsbouw en industrie

Het principe van de Gietvloer kan worden uitgevoerd op basis van 3 verschillende materialen:

 • Polyurethaan voor particuliere woningen en utiliteitsbouw
 • Epoxyhars voor industriële toepassingen
 • Cementgebonden voor woontoepassingen en MKB (woonbeton)

Gietvloeren op basis van polyurethaan (MKB en Particulieren)

De Polyurethaan Gietvloer wordt gemaakt in een aromatische- en alifatische variant. De alifatische variant is nagenoeg kleurecht. Hij wordt daarom altijd aangeraden voor particuliere toepassingen.

De Polyurethaan Gietvloer wordt meestal mat afgewerkt. Het zijn taai-elastische vloeren en juist daardoor zeer geschikt voor woning, winkel en kantoren. De elasticiteit zorgt ervoor dat scheuren in de ondergrond en ook werking in de ondergrond wordt opgevangen in het materiaal. Bovendien zorgt het ervoor dat de vloer zacht en aangenaam aanvoelt, ook met blote voeten.

De PU vloeren zijn makkelijk in onderhoud, toe te passen op vrijwel elke ondergrond, naadloos en decoratief.

Gietvloeren op basis van epoxy (industrie)

Epoxy Gietvloeren bestaan uit tweecomponenten kunsthars en worden hoofdzakelijk toegepast in de industrie, zoals opslagruimtes, magazijnen en fabrieken.

De Epoxy Gietvloer is niet kleurecht, maar wel veel harder als een PU Gietvloer en daardoor geschikt voor industrieel gebruik. Een stabielere kleur kan eventueel aangebracht worden als een geschilderde laag.

Vanzelfsprekend vraagt een industriële vloer een heel andere benadering dan een vloer in de particuliere of utiliteitsbouw. Ons projectteam staat u graag met raad en daad vanaf het eerste concept terzijde.

Diverse grote showrooms in Europa 

Volg ons:

Bel Intro Vloerencentrum 089 – 245210

© 2018 Intro Vloerencentrum – Powered by Caruda ICT