Troffelvloeren; stoer, functioneel en toch zacht

Troffelvloeren voor commercieel en particulier gebruik.

De Troffelvloer wordt al jaren met succes toegepast in de industriële en commerciële omgeving zoals in fabrieken, garages, magazijnen en groot-detailzaken. Meer en meer ziet u dat deze stoere vloeren ook worden toegepast in de particuliere woning. We volgen daarmee een trend in lifestyle. Er zijn steeds meer mensen in alle lagen van de bevolking die van stoere dingen houden. We houden bijvoorbeeld van motoren, ruige vakanties, tatoos en wrakhoutmeubelen. Wat past beter in die lifestyle dan een eerlijke Troffelvloer? Een Troffelvloer kunt u daarom rustig rekenen tot de moderne vloeren en de designvloeren.

Intro vloerencentrum troffelvloer winkel

Toch is de Troffelvloer de van oorsprong oude cementen vloer (vandaar die troffel) die werd gebruikt in de industrie, garages en in commerciële ruimtes. Met het toenemen van milieueisen en de behoefte aan schonere werkomgevingen is men gaan zoeken naar een stenen vloer die even functioneel is als de cementen vloer en niet zoals cement de eigenschap heeft om vervuilende stoffen op te nemen maar juist af te stoten. De oplossing is het vermengen van kwartszand met epoxyharsen, die massa uit te strijken over een goed geprepareerde ondergrond, uit te laten harden en te voorzien van een seallaag.

De Troffelvloer is vocht en vuilafstotend

En zie; het resultaat is een strak en naadloos oppervlak, dat er net zo uitziet als de oude cement vloer máár in tegenstelling daarmee altijd zo mooi blijft als op de eerste dag omdat de toplaag hard en ondoordringbaar voor stof en vuil is. Allereerst werd dit type vloer voor vrijwel elke commerciële toepassing gebruikt, tot particulieren de voordelen van een dergelijke vloer ontdekten. Denk eens aan drukke gezinnen met kinderen, huisdieren en veel aanloop. Een terras en een tuin achter het huis dan is zo’n vloer een uitkomst.

De Troffelvloer is bijna minimal art

De Troffelvloer kan al naar gelang het gebruik in natureltinten of gekleurd worden toegepast. De ruimte kan daarmee heel dienend en functioneel worden gemaakt maar evengoed heel sprekend en speciaal.

Een goed gelegde naadloze Troffelvloer is bijna minimal art. Door het (grof) mengen van lichte en iets donkerder kwartssoorten bijvoorbeeld verkrijgen we een vloer met een mooie neutrale hoofdtint waarin hier en daar iets donkerder accenten als het ware door het oppervlak schemeren. Een stoere vloer met zachte accenten die past bij een stoer interieur en de lifestyle van nu.

Troffelvloeren in het kort

 • In cementachtige uitvoeringen mogelijk
 • In alle RAL kleuren mogelijk
 • Naadloze verbinding van alle ruimtes
 • UV-werende seal
 • Geluiddempend
 • Vocht en vuilafstotend
 • Non- allergeen
 • Onderhoudsvriendelijk
 • Stoere uitstraling
 • Voelt warm aan
 • Uitstekend combineerbaar met moderne en trendy inrichtingen
 • Gaat jarenlang mee

Diverse grote showrooms in Europa 

Volg ons:

Bel Intro Vloerencentrum 089 – 245210

© 2018 Intro Vloerencentrum – Powered by Caruda ICT